titel

PSO Trede 3 en PSO 30+ Certificaat

Inhetgroen uit Baak is opnieuw gecertificeerd voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO en heeft daarnaast het PSO 30+ Certificaat verkregen. Inhetgroen is een bedrijf met ca. 45 medewerkers dat tuinen voor de buitenruimte rondom huis of rondom het bedrijf ontwerpt, installeert, renoveert en onderhoudt.


Inhetgroen en MVO
Inhetgroen is niet zomaar een tuinteam. Het team is kleurrijk in alle opzichten. Inhetgroen voelt zich maatschappelijk betrokken en is daarom trots op het grote aantal collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt die volwaardig meedraaien. Gekoppeld aan een reguliere vakman vervullen ze iedere dag vol plezier en trots het tuinwerk en zorgen ervoor dat alles er tiptop bij ligt. Door te kiezen voor Inhetgroen dragen andere organisaties ook een steentje bij aan een socialere maatschappij waarin plek is voor iedereen. Inhetgroen laat zo dus niet alleen een tuin tot bloei komen maar ook de mensen.

PSO-Nederland
PSO staat voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. De Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO bestaat uit twee componenten: een vrij toegankelijk meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt. En een, na een certificeringsproces uit te geven, keurmerk. Dit keurmerk is de landelijke norm voor socialer ondernemen. De PSO-Prestatieladder bestaat uit vier prestatieniveaus: van Aspirant-status tot en met PSO-Trede 3.

De PSO-gecertificeerde organisaties bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans op werk en ontwikkeling in de eigen organisatie. Zij zoeken daarnaast steeds meer de samenwerking met ketenpartners, onderaannemers, opdrachtnemers en leveranciers die al aantoonbaar socialer ondernemen. Samenwerken met organisaties die aantoonbaar socialer ondernemen, levert bovendien een positieve bijdrage aan hun PSO-score. De beide certificaten zijn toegekend per 1 juli 2017 en twee jaar geldig. Voor meer informatie: www.pso-nederland.nl.